Groen te Kracht gaat als bioboerderij verder dan het kweken van biologische groenten. Het is een filosofie op zich: verbinding en respect voor elkaar en de natuur staan daarbij centraal.


0499 39 61 95 0473 49 22 50

BIOBOERDERIJ HEVER

Biologische groenten: gezond en vers

Kwalitatieve, gezonde en smakelijke groenten in de regio Hever. Daar staat Groen te Kracht voor. De biologische groenten die we aanbieden in de hoevewinkel van onze bioboerderij in Herent zijn geteeld met respect voor natuur, mens en milieu. 

En dat proef je! Geniet van de volle smaak van bio-groenten!

Levende landbouw: biologische, organisch en dynamisch

Bioboerderij Groen te Kracht gaat voluit voor levende landbouw: een biologische, organische en dynamische teelt van de groenten, planten en bloemen. De bodemvruchtbaarheid en groenbemesting zijn de basis. De samenhang met de natuur wordt verder verdiept met als belangrijkste inspiratiebron de Duitse visionaire Hildegard von Bingen. De inzichten van deze kruiden- en plantkundige uit de 11de eeuw worden met succes toegepast. 

Door middel van de aanleg van groenbanden, boslandbouw (de aanplant van een voedselbos), houtkanten, bloembedden en insectenbuffetten vergroent Groen te Kracht het landbouwmodel. Dat resulteert in minder intensief beteelde oppervlakten met meer diversiteit en een steeds ruimer aanbod. 

Groen te Kracht blijft continu op zoek gaan naar de meest geschikte soorten om te telen in Hever en de hele regio Vlaams-Brabant. Dit alles onder bio-certificering door tuv-nord.

Korte keten

Als onvoorwaardelijke voorstanders van de korte keten staan wij graag in rechtstreeks contact met onze afnemers, of dan nu consumenten zijn die biogroenten in onze boerderij aankopen of andere bioboeren die biologisch plantgoed afnemen. 

De korte keten staat voor eerlijkheid, transparantie en wederzijds respect.

Lokaal in Haacht en omgeving

Om zo min mogelijk tussenstappen te hebben tussen het veld en jouw bord werken we ook vooral lokaal. De klanten van onze bioboerderij zijn als het ware onze buren en komen voornamelijk uit de driehoek tussen Leuven, Brussel en Mechelen: Herent, Haacht, Kortenberg, Steenokkerzeel, Kessel-lo, zemst, Hever, Boortmeerbeek

Plantgoed bioboerderij

Ben jij bioboer in de regio Hever en op zoek naar biologisch geteeld plantgoed? Op onze bioboerderij kunt u hiervoor ook terecht. Zo bent u zeker van plantgoed van bio-organische teelt.

Daarnaast hebben wij een ruim assortiment aan zaden en kunt u bij ons ook terecht voor biologische tuinaarde (in samenwerking met Biokultura).