Groen te Kracht gaat als bioboerderij verder dan het kweken van biologische groenten. Het is een filosofie op zich: verbinding en respect voor elkaar en de natuur staan daarbij centraal.


0499 39 61 95 0473 49 22 50

OVER ONS 

Groen te Kracht is een bio-boerderij in Herent. Hier bewerken Jean-Pierre Smets, Esmeralda Morris als gezinsbedrijf samen met hun gedreven medewerkers al sinds 1986 met veel liefde en passie de grond. 

Dat resulteert in een groot assortiment biologisch geteelde groenten, fruit en plantgoed. 

De producten worden verkocht op verschillende biomarkten en via Boeren en Buren, alsook, samen met lokale zuivelproducten, in de eigen hoevewinkel.

In harmonie met de natuur en de seizoenen

De Duitse filosofe en mystica uit de twaalfde eeuw Hildegard Von Bingen is een belangrijke inspiratiebron voor Groen Te Kracht. Zij spreekt over de “groene kracht” die CO2 opneemt en O2 afgeeft. Voor die kracht hebben wij een oneindig respect. 

Boeren met authenticiteit is dan ook leven met de seizoenen. Van de seizoenen leren we hoe een natuurlijk groeiproces verloopt. De seizoenen leren ons dat alles altijd verandert en dat alles uiteindelijk weer terugkomt bij het begin. De winter die voorbij is, heeft ons meer gegeven dan je zou denken. Het is de tijd van rust, van contemplatie en wijsheid. De periode in het jaar waarin je je terugtrekt in jezelf en je mag opladen terwijl het nieuwe leven zich in stilte voorbereidt om te gaan groeien en bloeien.

Respectvol familiebedrijf

We gaan als familiebedrijf een duurzame relatie aan met onze klanten. Een respectvolle verbinding is alles! Zo zijn al meer dan 250 gezinnen thuis op onze bioboerderij en leveren we hen wekelijks hun portie gezonde en biologische groenten en fruit. 

Levende landbouw, respect en verbinding zijn begrippen die hier hoog in het vaandel staan. We nemen dan ook graag uitgebreid de tijd voor al onze klanten en delen met plezier het verhaal dat we vertegenwoordigen. We zoeken steeds naar een evenwicht tussen natuur en cultuur. Tussen ecologie en economie. De duurzaamheid van de teelt staat bovenaan. 

Wil je ons leren kennen? Contacteer ons!